BOEKEN & INSPIRATIE

Open voor behandelingen en workshops 

Onderstaand een aantal boeken en andere zaken die mij inspireren:

 

- Noah Elkrief op youtube. https://www.youtube.com/user/NoahElkrief

Hoe kun je omgaan met je gedachten en emoties op een doeltreffende manier waardoor je je goed voelt.

Heel praktisch, simpel en doeltreffend!

- Steve McCurry's blog. https://stevemccurry.blog/, Mooie foto's van mensen en hun bezigheden en omgeving van over de hele wereld met filosofische teksten. Elke keer een ander onderwerp. Bijvoorbeeld over de simpele geneugten van het leven: https://stevemccurry.blog/2020/01/21/simple-pleasures/.

- Alexander McCall Smith

Alle boeken van de No.1 Ladies Detective Agency en de Isabel Dalhousies series. Vanwege de fijne verhalen die bepaald worden door warmte, integriteit, simpelheid en gezelligheid. Boeken voor een geluksgevoel. 

-De moed van imperfectie: Brené Brown

Van "wat zullen ze wel niet denken?" naar  "Ik ben goed genoeg". Brené Brown beschrijft hoe je stress (veroorzaakt door perfectionisme en onzekerheid) kunt vervangen door te vertrouwen op je intuïtie en je creativiteit de ruimte te geven. Een aanrader.

-Gesprekken met God: Neal Donald Walsch

Hoe werkt dit leven, wat doen we hier op aarde, hoe word je een meester in leven, hoe zou de toekomst eruit kunnen zien. Een boek over de mens, de zin van leven, en de maatschappij en al haar problemen. Als je begint te lezen, kun je niet meer stoppen... (althans dat had ik!) plus dat je een bevrijdend gevoel krijgt van dat wat je leest.

-De opstand der gehangenen: B. Traven

Onderdrukte Indianen die in Mexico in opstand komen tegen de Spanjaarden. Een boek over onderdrukking, bevrijding en moed. Krachtgevend.

-The Secret Garden: Frances Hodgson Burnett

Een kinderboek over een meisje dat haar ouders verliest en eenzaam en boos is. Ze woont op een Engels landgoed en ontdekt daar een geheime tuin. Daar speelt ze en denkt ze na over haar leven. Ze nodigt ook andere kinderen uit in de tuin. Samen beginnen ze weer van het leven te houden en gelukkig te zijn. De helende kracht van de natuur en het positieve denken worden hierin heel erg mooi beschreven. 

-In een tijdloze sfeer: Michael Roads,

Voor mensen met een open mind. Beschrijving van de gebeurtenissen tijdens uittredingen van de schrijver naar andere realiteiten tijdens zijn slaap. Ruimtescheppend en inzichtgevend.   

 

- De kracht van het nu: Eckhart Tolle

Een boek dat helpt het denken naar de achtergrond te brengen en er te zijn: nu. In plaats van voortdurend je gedachten je emoties te laten bepalen, van voor naar achter van links naar rechts.... 

 

-De Alchemist, The Valkyries, Zahir, Brida: Paulo Coelho

Alle boeken van Paulo Coelho raken een dieper gevoel van spiritualiteit. Het daagt je uit om te denken en de dingen te doen op jouw manier en niet zoals 'het hoort'/gewenst is door de omgeving.

-Love without Conditions: Paul Ferrini

Over liefde en vergeving. Alles wat er in dit boek staat klopt wat mij betreft. En het helpt je bij jezelf te beginnen.

-Driving over lemons, A perrot in the pepper tree, The Almond Blossom Appreciation Society: Chris Stewart

Een stel verhuist van Engeland naar een vervallen boerderij in de Alpujarras in Spanje. Op een inspirerende, humoristische en warme manier wordt beschreven hoe het ze lukt om zich te settelen en onderdeel te worden van het leven daar. Als je behoefte hebt aan avontuur, zon en inspiratie!

-The Friend: Nishant Matthews

Hoe word ik vrienden met mezelf. Hoe vind ik mededogen met mezelf. Een boek voor als je te hard oordeelt over jezelf en het lastig is om te accepteren hoe het leven in elkaar zit, en misschien wel meer hoe je zelf in elkaar zit. 

-De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry: Rachel Joyce

Een beschrijving van een spontane wandeltocht. Een roman over verdriet, hoop en liefde. Heerlijk om te lezen!

-The Boeddha: Deepak Chopra

Zoeken naar verlichting. Tot je stopt, en het vindt. Rustgevend, inzichtgevend en inspirerend.

- Op glad ijs, Dansen in het Licht, Voettocht naar Santiago de Compostela: Shirley Maclaine

Boeken van een onderzoekende, open geest. Als je op zoek bent naar wat er nog meer is in het leven, inspiratie en vrijheid.