HELENDE KUNSTWORKSHOPS

Herkomst en doel:

Helende Kunstworkshops zijn speciaal ontwikkelde workshops (door Art4Healing in Californië, Amerika) waarbij je op een abstracte manier, binnen een vast format, uiting geeft aan je gevoel door middel van kleur en vorm. 

De workshops ondersteunen emotionele heling bij kinderen, volwassenen en families op verschillende gebieden. De opzet van de workshops zorgt ervoor dat je op een intuïtieve manier uiting geeft aan je gevoelens. 

Hoe werkt het:

De deelnemers krijgen verschillende aanwijzingen, waarop ze spontaan reageren door met acrylverf op doek vormen te schilderen. Deze methode zorgt ervoor dat de deelnemers hun gevoelens op een veilige manier kunnen uiten door een kleur en vorm met een gevoel te associëren. Het is een snelle manier om vanuit je hart te schilderen in plaats van teveel bezig te zijn vanuit je hoofd! Je hoeft geen kunstenaar te zijn of te kunnen schilderen, je maakt je eigen schilderijen vanuit jouw gevoel en vanuit jouw eigen unieke blauwdruk. 

Er wordt geschilderd met speciale sponsjes en wattenstaafjes waardoor het maken van vormen en het uiten van gevoelens het beste tot uiting kunnen komen. 

Waarvoor

Er zijn verschillende workshops voor verschillende doeleinden: kleur geven aan emoties, verdriet, rouw, het innerlijke kind, persoonlijke ontwikkeling, doelen stellen, boosheid, etc. Een fijne manier om creatief en ondersteunend bezig te zijn! De workshops zijn voor kinderen en volwassenen. 

Praktische informatie

Duur workshops: 2 uur

Kosten: 35 euro per persoon (inclusief materialen, koffie/thee)

Neem contact op voor meer informatie en/of om te kijken welke workshop(s) bij jou of jullie passen. 

Op de Agenda

4 helende kunstworkshops (data volgen zodra de coronamaatregelen verlicht worden):

Dit is een serie van 4 workshops waarin verschillende emotionele zaken aan bod komen. Bij alle workshops gebruik je kleur en vorm op een abstracte manier om bepaalde gevoelens te verwerken en een plek te geven. De workshops duren 2 uur en de kosten zijn 125 euro voor alle workshops samen, ook in 2 keer te betalen. het maximum aantal deelnemers is 6. Meer over de inhoud van de workshops:

 

Stress: in deze workshop wordt kleur en abstract schilderen gebruikt om stress te identificeren en om te kijken hoe je ermee om kunt gaan. Helpt om orde te scheppen en om te focussen op wat van belang is.

Doelen: waar sta je nu in je leven en hoe zie je je toekomst. Een workshop die je helpt in kaart te brengen hoe je ervoor staat en naar boven brengt wat je verder wilt in je leven.

Verlies: teleurstelling en verlies horen bij het leven, maar kunnen pijn doen of  het kan moeilijk zijn om het te accepteren. Deze workshop helpt teleurstelling of verlies een plek te geven.

De kunst van overgave! Een workshop waarbij het gaat om de controle in te ruilen voor spirituele overgave. Laat de dingen gebeuren….

Losse workshops:

Leven met een chronische ziekte: begeleiding bij de verwerking van je gevoelens ten aanzien van je leven met een ziekte, waarbij je kleur gebruikt als een voertuig om je gevoelens te uiten. (duur workshop 1 uur, prijs 25 euro inclusief materialen, koffie en thee)

 

Rouw: deze workshop helpt om om te gaan met emoties die gepaard gaan met rouw, laat manieren zien om naar rouw te kijken en ondersteunt genezing door kleur en expressie. (duur workshop 2 uur, prijs 35 euro per persoon, inclusief materialen, koffie en thee).

Corona maatregelen: maximaal 1persoon per workshop. Tijdens de workshop is er 1,5 meter afstand en dragen we in overleg een mondkapje. Bij mogelijk corona gerelateerde gezondheidsklachten belt u de afspraak af (en ik natuurlijk ook als ikzelf of een huisgenoot klachten hebben).

Balansbehandeling: niet.

© 2023 by TOKYO DESIGN. Proudly created with Wix.com

 

06 3910 7969 | renskeypma@hotmail.com | Rijksweg 32, Schoorl 

                                   Noord Holland | Alkmaar e.o.