HELENDE KUNSTWORKSHOPS

Herkomst en doel:

Helende Kunstworkshops zijn speciaal ontwikkelde workshops (door Art4Healing in Californië, Amerika) waarbij je op een abstracte manier, binnen een vast format, uiting geeft aan je gevoel door middel van kleur en vorm. 

De workshops ondersteunen emotionele heling bij kinderen, volwassenen en families op verschillende gebieden. De opzet van de workshops zorgt ervoor dat je op een intuïtieve manier uiting geeft aan je gevoelens. 

Hoe werkt het:

De deelnemers krijgen verschillende aanwijzingen, waarop ze spontaan reageren door met acrylverf op doek vormen te schilderen. Deze methode zorgt ervoor dat de deelnemers hun gevoelens op een veilige manier kunnen uiten door een kleur en vorm met een gevoel te associëren. Het is een snelle manier om vanuit je hart te schilderen in plaats van teveel bezig te zijn vanuit je hoofd! Je hoeft geen kunstenaar te zijn of te kunnen schilderen, je maakt je eigen schilderijen vanuit jouw gevoel en vanuit jouw eigen unieke blauwdruk. 

Er wordt geschilderd met speciale sponsjes en wattenstaafjes waardoor het maken van vormen en het uiten van gevoelens het beste tot uiting kunnen komen. 

Waarvoor

Er zijn verschillende workshops voor verschillende doeleinden: kleur geven aan emoties, verdriet, rouw, het innerlijke kind, persoonlijke ontwikkeling, doelen stellen, boosheid, etc. Een fijne manier om creatief en ondersteunend bezig te zijn! De workshops zijn voor kinderen en volwassenen. 

Praktische informatie

Duur workshops: 2 uur

Kosten: 35 euro per persoon (inclusief materialen, koffie/thee)

Neem contact op voor meer informatie en/of om te kijken welke workshop(s) bij jou of jullie passen. 

Op de agenda:

-Stress (wat heb je allemaal op je bordje liggen en hoe kun je ermee omgaan): dinsdagavond 11 mei van 19.30 tot 21.30 uur

-Onthuld (waar sta je en waar zou je willen zijn): dinsdagavond 25 mei van 19.30 tot 21.30 uur.

Losse workshops:

Leven met een chronische ziekte: begeleiding bij de verwerking van je gevoelens ten aanzien van je leven met een ziekte, waarbij je kleur gebruikt als een voertuig om je gevoelens te uiten. 

 

Rouw: deze workshop helpt om om te gaan met emoties die gepaard gaan met rouw, laat manieren zien om naar rouw te kijken en ondersteunt genezing door kleur en expressie. 

Stress: in deze workshop wordt kleur en abstract schilderen gebruikt om stress te identificeren en om te kijken hoe je ermee om kunt gaan. Helpt om orde te scheppen en om te focussen op wat van belang is.

Verlies: teleurstelling en verlies horen bij het leven, maar kunnen pijn doen of  het kan moeilijk zijn om het te accepteren. Deze workshop helpt teleurstelling of verlies een plek te geven.

Onthuld: waar sta je nu in je leven en hoe zie je je toekomst. Een workshop die je helpt in kaart te brengen hoe je ervoor staat en naar boven brengt wat je verder wilt in je leven.

De kunst van overgave! Een workshop waarbij het gaat om de controle in te ruilen voor spirituele overgave. Laat het maar gebeuren!