Mantra’s zijn oeroud en worden al duizenden jaren door verschillende volkeren op de aarde gezongen. Het zijn gezongen of gereciteerde teksten met een sterk resonerende kracht. Mantra is volgens velen een combinatie van de woorden manasha (geest) en tra (bevrijding) uit het Sanskriet; bevrijding door beheersing van de geest. 

 

Door het zingen of uitspreken van mantrateksten kan rust, vrede, liefde, geluk en verlichting worden opgeroepen. De klankvibraties oefenen een weldadige invloed uit op het fysieke en geestelijke welzijn van de mens. Door het zingen en reciteren ontstaan klankvibraties, die de energiecentra, de chakra’s, in het lichaam openen, stress afvoeren en het hart openen. Daardoor kunnen diepere gevoelens zoals, speelsheid, liefde, verdriet, ontspanning en verbondenheid de ruimte krijgen. Mantra's vertegenwoordigen krachten en kwaliteiten in jezelf, die je kunt oproepen, versterken of verminderen.

Ik vind het zingen van mantra's heel fijn om te doen. Ik word er rustig en vrolijk van. Afhankelijk van het soort mantra kan ik me ook sterker voelen, enthousiast worden, ontroerd zijn, etc.

Op onderstaande data kun je meedoen met een mantra-bijeenkomst. 

Eerst doe ik een aantal klankoefeningen om de chakra's te openen. Vervolgens komen er verschillende mantra's uit verschillende talen aan bod. Ik sluit af met een moment van stilte, een muziekstuk (zonder zang) of een meditatie. 

Als je wilt meedoen ben je welkom! Je kunt je aanmelden via renskeypma@hotmail.com. Er is ruimte voor maximaal 4 personen.

 

Je hoeft niet goed te kunnen zingen. Het gaat om de klank en het gevoel.

En het zingen kan zeker helpen om je zelfvertrouwen te verhogen en jezelf te durven laten zien (horen!).

Data 2017:

Zaterdag 8 juli om half twaalf

Donderdag 7 september om half acht

Donderdag 5 oktober om half acht

Zaterdag 14 oktober om 10 uur

Donderdag 2 november om half acht

Zaterdag 16 december om 10 uur

tarief: 10 euro 

locatie: Rijksweg 32 , Schoorl

 

Mantra's Zingen

© 2023 by TOKYO DESIGN. Proudly created with Wix.com

 

06 3910 7969 | renskeypma@hotmail.com | Rijksweg 32, Schoorl 

                                   Noord Holland | Alkmaar e.o.